Helkväll med älsklingen

Jag var hos läkaren i torsdags och förlängde min sjukskrivning så nu är jag sjukskriven t.o.m. 21 juni, sen får vi se vad som händer. Har två veckor semester efter det också så skulle de inte vilja sjukskriva mig längre är jag ändå ledig t.o.m. 5 juli. Alltså, inget jobb på över en månad till. *skööönt* Med tanke på att min rygg bara har blivit sämre och sämre och jag fortfarande mår illa typ konstant så ja, jag är glad att jag slipper att jobba.

Passade på att åka förbi jobbet med alla papprena igår så de har dem och därefter blev det en sväng till IKEA med Sofie. Där blev det inhandlat en byrå till sovrummet, en hylla till datarummet, en jättefin tavla, två örngott och lite presentpapper.

På kvällen blev det en helkväll med älsklingen på Heron City. Först när vi kom dit spelade vi lite air-hockey, efter det blev det 3½ serie bowling (älsklingen vann 2 av 3 serier och jag vann 1 och den sista halva), därefter blev det mat (kebab till älsklingen och kycklingspett med ris och tzatziki till mig *mums*) och lite mer air-hockey. Avslutningsvis blev det bio där vi såg "Fast and Furious". Jäklar så bra den var!! Älskar de filmerna, de är så välgjorda och med bra skådespelare! :) Massa mysigt att umgås lite utanför hemmet också... man börjar ju känna sig som en gamling som bara sitter hemma varje fredag kväll och glor på tv. :P

Idag har det varit en här och tittat på Niva. Det verkade som att hon var intresserad, vi skulle höras mer i veckan. Och killen som var här och tittade på Nova i veckan bestämde sig för att han ville ha henne så hon kommer att flytta om ca. 1½-2 veckor. Usch va tomt det kommer att kännas här hemma utan dem men ja, det är ju för deras egen skull, för att de ska få det så bra som möjligt. Men som sagt, vi kommer att sakna dem sjukt mycket, både Peter och jag!!!

Imorgon blir det att fira mamma, dels är det mors dag och sen fyller hon år på måndag så vi slår ihop det och firar allt imorgon. Känns lite konstigt att fortfarande åka hem till "mamma och pappa"...

För er som jag inte har berättat det för så ska mina föräldrar skiljas. Eller, de har väl egentligen redan skilt sig, men separationen blir inte förrän mamma har hittat en lägenhet så de bor fortfarande tillsammans vilket är jobbigt för oss alla, speciellt för mamma. Så ja, det har hänt lite mycket i mitt liv senaste tiden som ni kanske förstår med skilsmässa, barn, sjukskrivning och katter osv. Det är nog därför jag inte har varit jätteaktiv här på bloggen.

Jag hade tänkt att bygga ihop hyllan till datarummet nu men min rygg är så jäkla förstörd från byrån så hyllan får nog vänta tills imorgon... får hitta på nåt annat istället då Peter sitter och försöker få ordning på sin dator.

Tills vidare, ha det bra!

Crappy day

Jaha, då har man en sån där värdelös dag igen. Nästan så jag önskar att jag inte hade klivit ur sängen imorse. Jag vet inte riktigt vad det är som är fel, bortsett från att ALLT är fel. Katterna är pest idag, det känns som att de har rivit ner det mesta som går att riva ner från bord osv och de låter mig inte vara ifred ens för en sekund. Antingen är de uppe i ansiktet på mig och stänger jag in mig/dem så krafsar de som galningar tills jag ledsnar på att höra det irriterande ljudet och öppnar åt dem. Illamående ligger och gnager i halsen och gör mig tokig. Det är varmt överallt och jag är rastlös som få. Allra helst skulle jag vilja proppa mig full med sömnpiller och sova bort resten av dagen men näe, det går ju inte. Andra förslag tas tacksamt emot!!

I söndags var jag och Yrla på Junibacken. Det var mysigt men jag vet inte om jag tycker att det var värt 125+110 kr för oss två. Yrla verkade dock tycka det var roligt och det var väl huvudsaken. Hon fick bli målad som en fjäril i ansiktet, vi åkte sagotåget och tittade runt på alla möjliga ställen medan Ellinor, Peter och några andra var på bio och såg "Änglar och demoner" (tänk, min pojke går på bio med min syrra... utan mig... vad är det här??). Igår var vi (jag, Ellinor och Yrla) dessutom och badade. Jag passade på att simma 20 längder eftersom jag ändå var där. Brukar simma 40 men var några ungar som störde lugnet och orken tog emot lite så det fick bli 20. Nästa gång blir det 40!

Nej, nu kryper det i hela mig igen. Ska väl ta och försöka få ut myrorna som kryper under skinnet på mig. Tills dess....

Sjukskrivning och fest

Ja, då var man sjukskriven på 100% då. Funkar inte att jobba just nu då jag bara mår illa, är aptrött och får ont i ryggen om jag sitter för länge och eftersom jag har ett sådant jobb att man inte direkt kan styra över tiderna så fick det bli sjukskrivning. Känns bra för kroppen och så men för ekonomin suger det. Får väl leva lite "parasitliv" på Peter den här tiden... har inte så många val liksom.

Ikväll var det avslutningsfest med handbollen. Det var kul att träffa alla eftersom jag inte träffar dem så ofta nu när jag inte tränar. Hann prata med en del, vissa blev det mindre prat med men är i stort väldigt nöjd med kvällen. Dock var jag lite halvlam och tackade för mig runt 23.15 men äh, var ju där i 4 timmar lite drygt i alla fall. ;)

När jag kom hem blev jag glatt överraskad av min pojke som är världens bästa. Han hade gjort iordning i köket och fixat fint, nånting som verkligen har behövts i typ flera veckor. Blev massa massa glad!! Så ja, nu vet jag vad min pojke gör en fredagkväll när jag är ute och roar mig.... känns betryggande. ;)

Nu börjar det luta åt sängen... har inte sovit så bra inatt då det har blivit x antal vändor på toaletten och en del mardrömmar så ska försöka ta igen det nu tänkte jag. Helgen vet jag inte riktigt vad den bjuder på ännu. Imorgon kväll gör man väl som större delen av svenska folket och tittar på Eurovision song contest och på söndag ska jag/vi vara lite barnvakt åt systerdottern. *mys*

Natti natti!!

Ultraljud

Jag lovar att jag ska försöka att inte göra det här till en "bebisblogg" men jag kan bara inte låta bli att skriva om idag.

Idag var nämligen jag och Peter på ultraljud. Är man nojjig så är man och då vill man veta att allt är bra så vi valde att gå till en privat ultraljudsklinik för att få se det lilla miraklet. Vi har nämligen inte tid för rutinkoll förrän 8 juli och det är ju jääääättelångt kvar tills dess. ;) Det kostade lite men det var det heeeeelt klart värt. Både Peter och jag blev alldeles tårögda när vi såg knytet. Den lever, den är ca 5 cm stor, den sparkar, den har armar och ben och ett litet hjärta som slår, hur häftigt som helst. Så nu känns det som att man kan slappna av lite i alla fall när man vet att allt ser bra ut. ^^



När jag ändå är inne på häftiga händelser så kan jag ju berätta att mamma och jag var och såg på Buddy Holly the musical i lördags. Jag är ju lite svag för Brolle måste jag ju erkänna (förlåt älskling ;) ), men det var inte bara han som gjorde den bra. De var alla jätteduktiga och jag är sååå glad att vi gick och såg den. :) Fick ju det i födelsedagspresent så jag har gått och väntat i två månader. :) Var lite orolig för att jag inte skulle känna igen några av låtarna men när jag väl hörde dem så kände jag igen i stort sett allihopa vilket var jättekul. :) Allt som allt var det en väldigt lyckad kväll i sällskap med min älskade mor. :)

Kryssning och långhelg

Gud va det är skönt med långhelg. Tre dagar ledigt i rad är verkligen stoooor skillnad gentemot en vanlig 2-dagarshelg. Var ju valborg i torsdags, inget speciellt egentligen men vi brukar umgås med Agge och Willy och så blev det även iår. Dock orkade inte Peter åka med då det hade varit strul på jobbet hela dagen så jag åkte själv. Blev lite grillat och sånt, alltid mysigt.

1 maj skulle vi båda vara lediga men Peter fick jobba över då typ hela deras kontor hade bestämt sig för att inte funka (han var INTE glad kan jag berätta...). Klockan 7 igår morse kom han hem, 17 timmar efter att han åkt in till kontoret. Själv spenderade jag dagen hemma, träffade Mika en sväng och tog det bara lugnt.

Igår (lördag) blev det rätt slappt. Peter sov (förståeligt) bort större delen av dagen, kom väl upp runt 14.30-15.00. Lite sent bestämde vi oss för att åka till KungSängen i Kungens Kurva för att titta på ny säng så vi skyndade iväg. Hittade en bra säng som vi köpte, den kommer dock inte förrän 5 juni. *längtar* Tänk, äntligen ska vi få en 180-säng istället för en 140-säng. Kan va skönt med tanke på att jag bara växer och växer och sen ska vi ha en liten som snor plats av oss också. ^^

Idag har jag försökt städa lite men det har verkligen inte gått nå vidare. Tittade lite handbollen och sen även på hockeyn. Känner mig mest nere för att det är jobb imorgon igen. Har verkligen tappat all lust till att gå till jobbet. Varje morgon är ett rent helvete att ta sig ur sängen och tvinga sig själv att åka iväg. Ändå har jag gått ner lite i tid så jag jobbar som tidigast 4.44 till som senast 12.09 vilket är rätt okej, men det spelar ingen roll, tar emot massor i alla fall. Vet inte riktigt vad det beror på, om det beror på jobbet i sig eller mitt "tillstånd" just nu. Jag tror att det kan vara en kombination av dem båda men mest beror det nog på jobbet. Jag vantrivs så ini h*lvete så det är helt sjukt. Vet verkligen inte vad jag ska ta mig till, det enda jag vet är att jag verkligen verkligen inte vill tillbaka till det där stället efter mammaledigheten. Jag kommer göra allt för att försöka hitta nåt annat tills det är dags att börja jobba igen.

Känner att jag inte har en jättebra dag idag. Som sagt, en del beror nog på jobbet, resten beror väl på alla tankar och skit som snurrar i huvudet. Känner mig ineffektiv och lat mest hela tiden och det mesta känns bara drygt och tråkigt.

Den kommande veckan borde dock bli bättre. Jobbar måndag och tisdag, sen är jag ledig på onsdag för att vi ska på inskrivning hos barnmorskan. Sen jobbar jag torsdag och fredag. På torsdag ska vi åka och titta på Westermalm när de spelar mot Lidingö i sommarserien *saknar handbollen massor* och på fredag ska jag och Madde på inspelning av "Kattis o CO". Har ingen aning om vad det är för typ av program riktigt, verkar inte jättebra men jag vann biljetter så ja, kan väl gå dit. Sen ser jag verkligen fram emot lördag för då ska mamma och jag på Buddy Holly på Göta Lejon. Fick ju biljett till det av dem i födelsedagspresent. Det ska bli jättekul. :)

Dessutom borde jag ta och ringa till salongen där jag fick mitt presentkort på fotvårdsbehandling, det börjar bli dags för det tror jag. Mina fötter skulle verkligen behöva lite omvårdnad.

Just det! Glömde säga att jag och Peter rymde förra helgen. Vi tog halvspontant en kryssning till Helsingfors över helgen. Vi åkte på fredagen vid 17, kom fram till Helsingfors vid 10 på lördagen, spenderade dagen i Helsingfors till klockan 17 då båten gick hem till Stockholm igen. Vi var hemma vid 9.30 på söndagen och blev då hämtade av mamma och pappa. Det var verkligen hur skönt som helst att komma bort ett tag, bara vi två. En hel helg fylld av lugn och ro och ingen stress alls. Bara ta allt som det kommer, äta och dricka gott, strosa runt i en ny stad och ja, bara ta det jättelugnt. Tror vi alla behöver göra sånt emellanåt. Jag hoppas verkligen att vi kan bli bättre på det då jag mår väldigt bra av att komma iväg. Blir ju alldeles tokig av att sitta hemma hela tiden. *usch usch*

Nu är det nog dags att hoppa in i duschen, göra frukost och så till imorgon så jag inte kommer i säng alltför sent ikväll, ska trots allt upp typ 4.30 imorgon. *bläää* Men nu har ni i alla fall fått en liten uppdatering om vad som har hänt och hur allt ser ut just nu.