Astrid Lindgrens barnakut

Jaha, då blev det ett besök till barnakuten igår natt eller vad man ska kalla det. William har haft skrikfest här hemma senaste dygnen, framför allt mellan ca 01 och 04 på natten och till slut började vi undra om det kunde vara nåt som var fel så jag ringde Vårdguiden. Hon som jag pratade med (hur tråkig som helst) tyckte det var bäst att åka in om det var magen som krånglade för att utesluta förstoppning och eftersom jag ändå inte skulle få sova förrän han slutade skrika (vilket brukar dröja) så packade jag ihop oss och åkte in runt 03. Efter ett besök hos sjuksyster Jimmy, doktor och 120:- fattigare fick jag höra att det inte är några som helst fel på vår lillkille. Allting såg jättebra ut. Skönt att höra samtidigt som jag hade hoppats få lite hjälp med hans nattliga skrik. Enda idén var typ kolik och "det är bara att vänta ut, det blir bättre när de är runt tre månader" (Åh, tack för den trösten, då är det bara lika lång tid kvar som han har funnits totalt, vilken tur!!! *ironi på hög nivå*). Han var dock hur snäll som helst under hela besöket och framstod som en alldeles exemplarisk unge (frågade om jag fick lämna honom så de kunde ta hand om hans skrikerier men det fick jag inte...). Han somnade i bilen på väg hem men vaknade självklart till hemma. Gav honom lite mat och nattade honom igen och till slut somnade vi båda runt 06.

Idag har syster varit här och avlastat lite och tagit massa bilder på lillskrutten. :) Blev en hel del fina bilder, får se om jag slänger upp någon eller hur jag gör, alternativt kanske det hamnar någon i den privata bloggen (hänvisar till tidigare skrivet inlägg om vad jag tycker om att ha bilder på William ute i cyberrymden).

Imorgon ska vi ev. träffa Johanna och lilla Meja, annars blir det nog bara en lugn dag hemma.

Nu har William vaknat till liv, så nu blir det väl blöjbyte, matning och skrikkalas igen. Håller tummarna för att vi kommer i säng före 06... Uppdatering om hur det går att vara ensam hemma med William när Peter jobbar får jag tydligen ta vid ett annat tillfälle. Håll till godo!

Mamma+bebisfika

Idag har jag och William varit på mamma+bebisfika. :) Jag kom lite senare men hann ändå vara där i ungefär två timmar. Det var jättetrevligt att träffa några fler mammor och få kika på några fler bebisar. :) Hoppas att det blir fler träffar snart! Jag har tänkt att ställa upp som värdinna snart men eftersom Peter har varit hemma hittills (han börjar jobba på måndag) så har jag tänkt att vänta tills han går tillbaka till jobbet. Så "slipper" han vara hemma med oss och alla bebisar. :P

Idag har vi dessutom haft bilen på service, DYYYYYYYRT!!!!!! Fy satan va det kostar pengar att ha bil ibland! :O Som tur är sätter vi undan lite pengar varje månad till bilen så vi hade lite att ta av men inte i närheten av hela summan. Allt som allt gick det på 10.884:-. Jag höll allvarligt på att svimma när han sa det. Men vad ska man göra när det behövs. Man måste ju hålla efter bilen...

Nu ska jag nog gå och sätta mig i soffan med Peter och William och titta klart på hockeyn som vi började titta på förut. Imorgon blir det handboll x4. *överlycklig* Får dessutom se Skå IK´s herrlag vilket ska bli jätteroligt (för er som inte vet så spelade jag ju i Skå IK´s 87-lag när jag började spela handboll, så det är några av de i herrlaget som i stort sett har lärt mig att spela handboll, då kan ni förstå att det är kul). :) Jag hoppas bara att William tycker att det är lika roligt att vara i en handbollshall ca. 5-6 timmar :P

Nytatuerad

Då var man nytatuerad. :) Igår var Mia, Per och Mathilda här och då passade jag på att göra en ny tatuering. Så nu är Williams födelsedatum förevigat på min högra handled. Har ju sedan tidigare mitt eget på vänster handled. Fyllde även i den också då det var 2½ år sen jag gjorde den så den var lite grådassig. :P


 
vänster                         höger


Bilder på William

Jag kom på en sak som jag måste säga till alla:

Jag vill INTE att folk lägger ut bilder på William på internet!!

OM man nu skulle vilja lägga ut en bild så MÅSTE man fråga mig eller Peter först om det är okej och tala om vilken bild det är. Detta för att jag inte vill att det ska cirkulera massa bilder på William på internet som vi inte vet om.

Snälla, respektera detta!!


Sacred Secrets

Jag har skapat en underblogg till den här bloggen, Sacred Secrets. Där kommer jag skriva inlägg som är av lite mer personlig karaktär som jag inte vill att hela världen ska kunna läsa. Jag har ännu inte bestämt HUR personlig jag kommer att vara men vill du ha lösenord kan du fråga om det, dock kan det hända att jag kommer att ändra det längre fram för att jag anser att för många har tillgång till den. Men du kan alltid testa. :P

http://melondoft.blogg.se/sacredsecrets

Gott nytt 2010!

Har lite beslutsångest över ifall jag ska köra en återblick över 2009 eller om jag bara ska ta den senaste tiden och spara återblicken till senare. Kan börja med vad som har hänt sen jag skrev sist så får vi se om jag tittar tillbaka lite längre sen.

Då det är rätt länge sen jag skrev så har det hunnit hända en del här hemma. Vi har hunnit fira både jul och nyår. Julen spenderades först hos pappa med honom och Ellinor. Vi åt skinkmacka och öppnade lite paket. Därefter åkte vi hem till Peters föräldrar där det blev Kalle Anka (såg dock inte så mycket, var en William som var lite kinkig och ville ha mat mitt i allt), julmat och julklappar tillsammans med hans föräldrar, bröder +sambo till en av dem samt mormor och morfar. Blev en hel del julklappar även detta år och jag förundras fortfarande över hur man kan orka köpa så mycket julklappar. :P Själv ansträngde jag mig inte mer än att jag gav Peter, Yrla, mamma och pappa varsin julklapp. Vi fick alla tre mycket fint, bl.a.

One tree hill säsong 6
Presentkort på Babyland
Presentkort på Åhléns
Presentkort på IKEA
Babygym
Hushållsassistent
Strykbräda
Digital fotoram
Ljus och ljusfat
Plattång
Handdammsugare
Kläder till William
Pengar
m.m.

Williams första julafton blev bra, dock var han lite kinkig. Tror det var lite för mycket folk och mycket nya intryck så han kände sig inte riktigt trygg. Var mest mamma och pappa som dög.

Juldagen blev det återigen besök hos Peters föräldrar för att fira med hans moster med familj. De ville såklart träffa William så ja, då blev det julmat och julklappar igen. Sen annandagen firade vi tillsammans med mamma, Ellinor och Yrla och vad blev det då om inte julmat och julklappar. ;)

Mellandagarna var annars ganska lugna och rullade på som vanligt.

Nyårsafton firade vi hemma hos Daniel och Nettan i Nynäs. Är ju inte direkt så att man går på värsta nyårsfesten när man har en liten spellevink hemma så vi tyckte det var alldeles lagom med erbjudandet som de kom med, nämligen middag och mys i goda vänners lag. Dock var det inget spännande väder då det var väldigt halt så dit- och hemresan gick väldigt försiktigt.

I lördags firade vi Lilia som fyllde år och att vi kom förbi var tydligen bästa presenten... eller ja, att William kom förbi så hon fick klämma lite bebis var bästa presenten. ;)

Annars har första dagarna på året rullat på och vi har spenderat mesta tiden hemma. Då det har varit junior-VM i hockey har det blivit en del sena nätter och även lite skriknätter då William inte har velat som vi vill.

Igår (tisdag) gjorde vi en spontan roadtrip till Uppsala då jag prompt ville ha "min" matta som jag har hittat på IKEA för länge sen men som nu, när jag äntligen har lyckats övertala Peter, var slut i stort sett överallt. Dock fanns den kvar i Uppsala så då var det bara att åka dit. Dock lyckades vi irra bort oss lite så det fick bli lite sightseeing i Uppsala först innan mamma kunde guida oss rätt. :P

Idag har jag och William varit i Åkersberga och hälsat på Madde. Måste ju passa på nu när hon är hemma över jul och nyår, snart åker ju hon tillbaka till Skellefteå där hon pluggar.

Imorgon eller på fredag ska vi försöka hinna träffa Maddä som är i stan, för på söndag åker hon hem till Dalarna. Sen i helgen är det handboll och besök, dock är det inte bestämt vad för besök det blir då vi har tre olika alternativ. :P Väntar dock på svar från förstaalternativet så vi får väl se. :)

Just det, på fredag ska Peter officiellt bli pappa. Då ska vi nämligen till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd och skriva på faställande av faderskap. Helt sjukt egentligen att William är över en månad och Peter inte räknas som pappa ännu. Men på fredag, då jäklar! :P

Jag har säkert glömt miljoner saker som vi har gjort senaste tiden men minnet är verkligen som hos en guldfisk just nu. Ni anar inte hur mycket jag glömmer bort hela tiden. Det är ett under att jag ens kommer ihåg vad jag heter.

Jag tror att återblicken över 2009 får bli ett eget inlägg, annars blir det så rörigt med allting. :P Gott nytt år på er i alla fall!