Idioter...

Fy f*n va less jag blir på försäkringskassan ibland. >.< Min nya handläggare som jag har fått ringde mig idag och började fråga ut mig om min sjukskrivning. 90% av frågorna var såna som jag redan har svarat på i det två sidor långa brevet jag skickade in när jag ansökte om sjukpenning. Sen började hon tjafsa om att det är upp till arbetsgivaren att hitta andra arbetsuppgifter till mig (jag VET att det är så men på ett bussgarage finns det inte direkt nå andra uppgifter, inte om man inte är kvalificerad för dem). Den värsta kommentaren hon kläckte ur sig var nog "ja, annars kanske du får söka ett annat jobb tills det är dags, du ska ju inte ha barn förrän i november". Men ALLVARLIGT?!?!? Hur ska jag kunna hitta ett jobb där någon vill ha en gravid kvinna som inte kan sitta för länge osv osv som kan jobba i typ 2½-MAX 3 månader?? Är det någon särskild kvalifikation man måste ha för att jobba på försäkringskassan, att man måste vara dum i huvudet?!?!?! *förbannad*

INKOMPETENTA IDIOTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Förlåt det arga inlägget men blir så fruktansvärt upprörd! :( )

Hemkommen

Ja, hemkommen är jag. Egentligen kom vi hem redan i söndags kväll men har inte orkat uppdatera. :P Blev kortare visit än planerat men det gjorde mig inte så mycket, fick ju komma hem tidigare till älsklingen! :) Dock var det trevligt. Blev inget Blekinge, då mammas faster inte var hemma så vi tog Astrid Lindgrens Värld på lördagen istället. Yrla tyckte det var jätteroligt när vi väl kom dit men när vi skulle åka var hon jättesur på oss för att hon inte fick vara kvar hos mammas kompis med hönorna och studsmattan. Tror inte att hon riktigt förstod vart vi skulle. ;) Det var dock inte riktigt lika roligt för mig och mamma. Jag hasade runt och hade mest ont i ryggen och mamma var jättetrött för att hon inte hade sovit ordentligt. Men vi var ju faktiskt där för Yrlas skull så. ^^

På söndagen blev det en tripp till Orrefors för att gå på glasbruk. Köpte lite glas till vår samling. Peter fick ju två whiskeyglas från Intermezzo-kollektionen av mig i julklapp så jag fyllde på med fyra öl/dricksglas. Köpte dessutom två ljusstakar och en skål på REA. Det är bra när man kan åka till glasbruket och köpa direkt, blir lite billigare då. ;) På vägen hem stannade vi till på Målerås glasbruk också. Där hade de hur mycket häftiga saker som helst men tyvärr var det för dyrt och jag hade redan gjort av med mer pengar än planerat så jag fick nöjda mig med att bara titta. Men jag var bra sugen, det kan jag lova!

När vi kom hem till mammas kompis igen var det mest bara att fixa mat och plocka in alla grejer i bilen för att kunna åka hemåt. Nedresan tog 5½ timme (inkl. ett matstopp och två kisstopp) medan hemresan bara tog 4½ timme (inkl. ett kisstopp). Det var betydligt mindre bilar på vägen hem så det rullade på riktigt bra. :) Bilen gick bra hela vägen också. Fick ner förbrukningen till 0,75l/mil på hemvägen vilket jag tycker är helt överkomligt för en stor kombi. :)

Slänger in några bilder från vår minisemester också!

  
  

Destination: Småland

Ja, då bär det av till Småland, fredag till måndag eller tisdag. Tyvärr blir det utan älsklingen så det är lite blandade känslor... kommer sakna honom massa massa mycket, är ju van vid att ha honom vid min sida. Men ja, ibland får man bita ihop. Och för en gångs skull är det ju faktiskt JAG som åker ifrån HONOM och inte tvärtom. ;)
Det blir mamma, jag och Yrla som åker ner till mammas barndomskompis i Småland. Sen, om vi orkar och kan så blir det kanske en sväng till Blekinge på lördag där mamma har sin faster och kusiner m.fl. Och på hemvägen blir det antagligen till att stanna på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Måste ju tänka på att man har en 5-åring med sig (och jag lovar att det inte alls är förberedelser för vad som komma skall och inte heller är det nostalgi från ens egen barndom... jag looooovar *ler*).

Harry Potter-filmen var bra, dock kändes det verkligen som en uppladdning inför slutet. Var lite jobbigt att sitta så länge (2½ timme) i trånga jävla stolar med en bebis i magen som sparkar en på kissblåsan. *Note to self: ingen mer bio förrän ungen är ute ;)*

Uppdateringen kommer alltså vara obefintlig under helgen om jag inte råkar komma över en dator och har nåt vettigt att säga (räkna alltså inte med det) men jag ska försöka vara duktig och uppdatera sen när jag kommer hem igen.

Harry Potter och HalvblodsprinsenIkväll blir det bio med älsklingen, 6e Harry Potter-filmen står på schemat.
Vi har plöjt igenom de tidigare 5 filmerna under förra veckan för att fräscha upp minnet lite. (Och efter älsklingens kommentar måste också påpekas att vi såg dem i HD-kvalitet. :P)
Hoppas nu bara att den är bra!! :D

Flytta på dig pappa!

Igår när jag och Peter låg i sängen och tittade på film levde lillskiten om rejält varpå Peter ville lägga sig och känna lite. Han lade huvudet på min mage och väntade på om han kunde känna nåt. Helt plötsligt kom en spark, rätt i Peters öra!! ^^ Både jag och Peter blev rätt chockade för så kraftigt har det inte känts tidigare! *ler* Snacka om att det börjar hända saker därinne. Idag är det 19 veckor kvar till beräknad födsel, känns lite konstigt att jag har gått mer än halvvägs redan!! :)

Ultraljud

Igår var jag och Peter på ultraljud. Har varit lite nojjig senaste dagarna för att vi ska komma dit och få veta att det är nåt fel så det var skönt att det ÄNTLIGEN var dags! :) Dock var det ingen höjdare att försöka gå upp efter endast 5 timmars sömn (hälften av vad jag egentligen behöver) men vad gör man inte för att få titta på lillskiten! ^^

Undersökningen gick hur bra som helst. Först blev jag lite panikslagen då man inte såg att det var en bebis därinne men det visade sig bara att h*n låg så man såg framifrån istället för i profil så det såg lite konstigt ut. Men efter ett tag fick jag grepp om hur bebisen låg och vi fick se hur h*n gäspade, klappade händerna, sög på tummen, gjorde kullerbyttor, slog sig själv ^^, vinkade m.m. Hur sött som helst!! :D Vi tog också reda på könet men då jag inte vet vilka som läser och om alla vill veta så skriver jag inte det här, är det nån som inte vet men som är nyfiken så fråga mig eller Peter så kan vi tala om det! :)

Jag blev dessutom tidigarelagd 4 dagar så istället för beräknad födsel (BF) 1 december har vi nu istället BF 27 november vilket innebär att imorgon (fredag) har jag gått 140 av 280 dagar, alltså halvvägs! *yay*

Vi köpte med oss en dvd med ca. 4 min av undersökningen inspelade och det är jag såå glad för att vi gjorde. Det är en heeelt annan känsla att kunna titta på hur h*n rör sig och håller på än att bara titta på bilder!!

Jag lägger upp tre bilder här, för er som inte har möjlighet att få se videon. De är inte jättebra bilder men man ser rätt hyfsat i alla fall! :)


*gäsp och sträck**suga på tummen**vinkevink*

Good things and bad things...

Ja herre gud... tiden går fort trots att jag bara är hemma hela dagarna och inte gör något särskilt.... eller? Helt plötsligt var det två veckor sen jag skrev och jag har massa dåligt samvete för de stackarna som faktiskt läser min blogg, eftersom ni aldrig får nåt spännande att läsa. Här kommer dock en ny uppdatering. *yay*

Peter åkte ju till Malmö och Göteborg sist jag skrev. Var jobbigt att vara utan honom men hade sällskap av Sofie så dagarna gick hyfsat fort trots allt. Tyvärr blev det inte mycket bättre när han väl kom hem till Stockholm för då hade han MASSA jobb att göra. Han kom hem onsdag kväll, jobbade som vanligt 9-18 på torsdagen, jobbade 9 på morgonen till 1 på natten på fredagen, jobbade 9 på morgonen till 3 på natten på lördagen och jobbade från 12 på dagen på söndagen till 12 på dagen på måndagen (alltså 24 timmar i streck). Så ja, ni förstår att jag inte träffade honom så mycket. Dock åkte jag och Sofie förbi hans jobb både på lördagen och på söndagen för att få träffa honom lite och störa honom och Christoffer lite. :P

På söndagen var dessutom Sofie och jag ute hos hennes föräldrar och lånade poolen lite. Det var ju så f**king varmt så det gick ju inte ens att tänka. Vi åkte dit vid 13 och därifrån vid 18. Sofie låg mest och pressade i solstolen och jag låg mest och plaskade i poolen eller höll mig under parasollet, dock lyckades jag bränna mig på vaden och baksidan av låret under de ca 10 korta (men tydligen inte tillräckligt korta) minutrarna jag slumrade till i stolen.

På tisdagen lämnade jag in bilen för att få den där j*vla backspegeln fixad. Försäkringsbolaget hade godkänt skadan så vi skulle bara betala 3000:- i självrisk. Men ja, den som tror på vad försäkringsbolag säger är bra naiv fick jag erfara.. Fast det första som störde mig var att klantarna på verkstan hade skrivit fel på en siffra i mitt telefonnummer (TROTS att han dubbelkollade med mig när jag lämnade in bilen) så de ringde inte på hela dan vilket jag tyckte var konstigt då de hade sagt att det skulle gå rätt fort. 17.45 fick jag tag i dem men då de stängde 17.30 fick jag inte hämta bilen på tisdagen utan var tvungen att vänta till onsdagen... för att DE klantade sig. *less* När jag dessutom kommer dit på onsdagen får jag räkningen i ansiktet, 5600:- (!!!!!) istället för de 3000:- som försäkringsbolaget hade sagt!!!! *gaaah* Jag förstod inte varför men då sa gubben att eftersom bilen är så ny har vi fortfarande vagnskadegaranti på den och då är det Volvias försäkring som gäller, inte försäkringsbolagets. Och Volvias självrisk låg på 6000:-, inte 3000:-!! Så ja, det var bara att betala och försöka se glad ut! Detta innebär dessutom att vi har haft en helförsäkring på bilen sen i april trots att vi bara behöver halvförsäkring eftersom vi har resten från Volvia fram till september... lagom skoj!!! *morrar ilsket* J*vla försäkringsbolag att bara vilja tjäna pengar och inte kunna tala om sånt, som de faktiskt vet om!!!

Ringde försäkringskassan i fredags för att få veta hur långt de har kommit med mitt ärende. Först ringde jag dem i måndags men då fick jag ännu ett bevis på hur inkompetenta de är när de säger "men vi väntar på dina inkomstuppgifter som det står att du ska skicka med".
Jag: "ehm, nej, jag har inte skrivit att jag ska skicka med några inkomstuppgifter..."
De: "jo, men det står här på övriga upplysningar: Bifogar arbetsuppgifter m.m."
Jag: "ja, ARBETSuppgifter ja, inga j*vla inkomstuppgifter, de har jag sagt att ni måste kontakta mitt lönekontor för att få."
De: "jaha... men det är i alla fall det vi väntar på... men då skriver jag väl det här att vi ska kontakta lönekontoret."
Jag: "BRA, gör så!! *suckar*"
Ringde dem som sagt igen i fredags men då fick jag bara svaret att ingen har hunnit ta tag i ärendet än.... Men att det kan ta upp till en månad innan man får nåt svar och att de fick in min anmälan om sjukpenning 16 juni... ja, just det, det är snart tre veckor sen och de har inte ens hunnit titta på mitt ärende... *suckar högt* Jag tror de har krav på att man måste vara så inkompetent som möjligt för att få jobba i deras kundservice... *gaahh* I vilket fall, ska ringa dem igen imorgon eller så för att trycka på lite... jag vill ju gärna veta om jag får några pengar eller inte, annars står jag ju helt utan inkomst i juli och det är ju ingen höjdare. Tur att älsklingen har jobbat så mycket övertid så att han får ut ca. 16.000:- extra, efter skatt... Det är ju typ min lön som jag får efter skatt så vi klarar ju oss ändå men ändå... det känns ju jääävligt surt att kanske inte ens få ett öre...

Om vi ändå ska fortsätta på det tråkiga spåret ett tag till så kan vi ju ta upp att vi blev snuvade på en lägenhet förra veckan också. Hade pratat med en säljare på JM om att köpa en nybyggd lägenhet här i närheten och hon skulle reservera den åt oss under tiden som vi väntade svar från banken. Banken tog väldigt lång tid på sig för att de hade så många ärenden så jag ringde till säljaren och sa att vi fortfarande är intresserade men att det är banken som dröjer. Sen fick vi svar från banken och det första jag gjorde var att ringa säljaren igen och säga att det var klart med banken. Då sa hon att eftersom hon inte hade hört av oss hade hon tagit för givet att vi inte var intresserade längre så nu var det en annan familj som hade reserverat den lägenheten. Jag talade om att jag hade ringt henne och lämnat ett meddelande på hennes svarare om att vi fortfarande var intresserade men det hade hon tydligen inte fått... kändes lagom kul och det här var i samma veva som det med bilen osv så ja, mitt humör var ju inte på topp. Dock fanns det EN fyra kvar så vi reserverade den istället under tiden som vi kollade med banken om det gick att höja vårt lån vi hade fått. Som tur var slutade denna "saga" positivt för vi fick höja lånet och var faktiskt och skrev på papper på den nya lägenheten idag! :D Så i början av oktober flyttar vi in i vår nya 4a på 103 kvm. Det som är skönt är att den ligger inte mer än typ 300 m från där vi bor idag så det blir samma område. :) Och den här lägenheten är dessutom en hörnlägenhet och en våning högre upp så det känns bättre än den andra, om än att den är dyrare och det var det som gjorde att vi inte tog den från början.

Just nu är vi tydligen på köparhumör för igår var vi iväg till Babyland i Barkarby och tittade på barnvagnar. Egentligen hade vi tänkt göra det på onsdag men vi hade så tråkigt och jag var så ivrig för att visa Peter den vagn som jag hade fastnat för så vi åkte iväg igår istället, vilket visade sig vara rätt bra. Jag visade nämligen Peter den vagnen som jag tyckte om och han tyckte också att den verkade bra så då hade vi bestämt oss för en modell. När vi sen gick runt och tittade lite hittade vi en färg (eller snarare ett mönster) som var så himla gulligt så vi kunde inte låta bli. Peter blev alldeles kär och det var typ den sista i hela Sverige (bortsett från nåt enstaka exemplar i typ Malmö) så ja, då kunde vi ju inte annat än slå till. Vi hade som sagt tänkt att vänta men nej, inte när det är sista exemplaret. Var tydligen sommarens "Special Edition 2009" så den finns bara i ett begränsat antal. :) Så nu har vi beställt vagn, en Emmaljunga Nitro City Happy Sheep, som kommer i typ slutet av augusti/början av september. Lite tidigt men får väl ställa undan den tills det är dags att använda den. Den är verkligen jättesöt, med små får på!! ^^ Har ingen bra bild men sök på "Emmaljunga Happy Sheep" på typ Google eller nåt så borde ni hitta nån bild på den! :) Vi får också med åkpåse och skötväska i samma mönster plus att vi beställde en s.k. quadrolift i samma gråa färg som grunden på vagnen. :) Kommer bli skitfint!! :D

Åh, nu är det inte långt kvar tills det är dags för ultraljud! *yay* På onsdag kl. 10 ska vi till Liljeholmen. Från början var det tänkt att vi skulle till KS, det var därifrån vi fick kallelse men då vi gick på ultraljud i Liljeholmen i maj så ville vi gå tillbaka dit, för de var så trevliga. :) Ska bli så spännande att få se den lill*. Jag börjar dessutom mer och mer känna av vad jag tror är bebisen så ska bli kul att se hur stor den är osv. Dessutom har vi ju tänkt ta reda på könet så förhoppningsvis kan jag sluta kalla den för den och börja kalla den för han eller hon istället. *wiie* Lite nervös är jag dock... man vet ju aldrig, om än att jag tror och hoppas att allt är bra så är det mycket som kan ha hänt på typ 8 veckor som det är sen vi såg den sist... *håller alla tummar och tår*

Nu är jag i skrivande stund i vecka 18+5 och snart har jag gått halvvägs. Det är jättemysigt att vara gravid på så sätt att jag som sagt känner av misstänkta bebisrörelser och allt sånt men nånting jag är så jäkla less på är allt allvetande folk som man stöter på så fort man talar om att man är gravid. Vad är det med alla dessa människor som bara MÅSTE tala om vad jag ska och inte ska göra, hur jag ska göra det, hur jag INTE ska göra, hur man BÖR göra, hur de gjorde (om de har varit gravida), hur allt i min kropp funkar, hur jag reagerar på saker och ting (utan att de ens känner mig eller kanske ens är kvinnor, sen när vet en man hur en kvinna funkar under graviditeten t.ex.? Det är ju dessutom olika från graviditet till graviditet, från kvinna till kvinna). Nej, jag är så less på att ALLA vet hur jag borde leva mitt liv nu när jag är gravid, och jag vet ju absolut INGENTING, i alla fall inte om man jämför med alla dessa människor! Hur kommer det sig att en gravid kvinna är en allmänning? Hur kommer det sig att en gravid kvinnas kropp tillhör ALLA och att VEM SOM HELST får känna på magen och kommentera ens magform och vikt osv? Seriöst, om man ska hårddra det har faktiskt ingen annan än jag och Peter med att göra hur jag väljer att leva mitt gravida liv och hur min kropp ser ut! Jag är inte en sån människa som tycker om att andra tafsar på min mage, vare sig nu när jag är gravid eller ananrs heller för den delen. Nu menar jag inte att ALLA är jättehemska, men de är många och den här delen riktar sig främst mot dem. Om ni känner er träffade finns det säkert en anledning, om ni inte känner er träffade kanske ni inte behöver göra det heller. Jag vill bara att alla ska tänka lite extra innan de börjar kommentera det ena och det tredje kring MIN kropp och MIN graviditet... vissa saker vill jag faktiskt inte höra, sjuttioelva gånger om dagen...


SÅ, nu har jag fått ur mig både aggressioner och spännande saker, hoppas ni är nöjda för i alla fall ett tag framöver, vem vet när jag orkar skriva nästa gång?? ;)