ny familjemedlem

Ja, då var vi fyra i familjen nu då. :) Vi har "tagit över" Niva från Maddä då hon kände att hon hade svårt att ta hand om henne. Jag som alltid har haft två katter "bestämde" då (med Peters medhåll såklart) att jag ville ha en till katt. Hade i och för sig inte räknat med att vi skulle skaffa en till så snart men hittade denna sötnos och blev kär. Så nu består vår familj av mig, Peter, Niva (ca. 15 månader) och Nova (ca. 15 veckor).

Niva har inte riktigt accepterat Nova ännu. Hon morrar och fräser ibland när hon närmar sig men hon har ändå lyckats slappna av ganska bra så vi tror att det kommer lösa sig, bara man ger dem lite tid.


Niva i klädkammaren
Nova undrar vad Niva gör (Niva sitter och morrar under köksbordet)

1 minut

På en minut vändes hela min värld upp och ner.

Ojojoj!

Gud va jag är dålig på att skriva här! :O Var jättelänge sen jag satte mig ned och skrev. Jag får ursäkta mig med att det har varit alldeles för mycket på senaste tiden och jag har inte direkt varit på mitt bästa humör alltid.

Vad som har hänt då... ja, jag fyllde 22 år den 4 mars. :) Lite längre ifrån "bara" 20, lite närmare till den konstanta åldern "25". ;) Hade en helt vanlig dag på min födelsedag i stort sett. Jobbade så ingen ville fira mig med frukost på sängen. Fick ett yrvaket "Grattis älskling" av pojken när jag gick till jobbet vid typ halv 6 men det var det enda. ;) Slutade rätt sent också så blev inte mycket mer än lite god mat och sen kom mamma och pappa förbi och åt lite tårta på kvällen.

Firade mig ordentligt på söndagen istället. Då var farfar och Maj-Britt, Thomas (morbror) med fru Tina och kusinerna Tim och Tove, mamma och pappa, Peters bror Jonas med sambon Annica och Gitta (mormors väninna), systeryster, Yrla samt Jonas här på besök. Storkalas med andra ord. :) Åt kakor och bullar och cheesecake och pratade lite. Fick presenter också, bl.a. presentkort på The Body Shop, biljetter till The Buddy Holly Musical *yay*, presentkort på fotvård *välbehövligt*, pengar, blommor, stegräknare m.m. Dessutom fick jag biljetter till Volbeat av syster och älskling på min födelsedag då konserten var dagen efter. (BÄSTA konserten på riktigt riktigt länge, den var GRYM!!!!!!!!!).

Ja, nog om mina äldre dagar. Annars då... kaos på jobbet sen Arriva tog över *suckar* Mer övertid sen de tog över än vad jag hade totalt under tiden som Swebus körde tror jag. Finns aldrig några bussar, resenärerna gnäller och vi får ta all skit. Jag är så (ursäkta min dåliga franska) j*vla less på det nu så det finns inte!! Önskar det fanns möjlighet att byta jobb bara sådär hux flux. Har faktiskt funderat på att gå tillbaka till Swebus... ska ringa och höra med en av mina "kontakter" tänkte jag.

Som om detta inte var nog har vi dessutom en löpande katt här hemma just nu. *skratt* Hon springer runt med rumpan i vädret, skriker om att få bli påsatt och kissar på ställen som hon absolut inte ska kissa på (bl.a. typ 7 gånger i TYGsoffan, på mina kläder m.m.). Hon är riktigt billig just nu men tur att hon är så söt... :P Var dock till veterinären idag och köpte p-piller plus bokade tid för kastrering. Pratade med Maddä och eftersom hon vill kastrera henne kan vi lika gärna göra det. Så slipper vi det evinnerliga kissandet och kråmandet. Det är kissandet som är värst... vår tygsoffa är inte gjord för en löpande katt... Funderar på att ringa IKEA och fråga om garantin gäller för sånt. ;)

Nu ska jag ta tag i min Matte B-kurs som jag har börjat läsa på distans. Har insett att det kanske egentligen inte var bästa tiden att ta den nu med tanke på jobbet och så men nu har jag ju börjat så då får jag se till att avsluta det på ett bra sätt. Ska dessutom tillbaka till jobbet om ca. 2 timmar (eller ja, jag börjar om ca 2 timmar).

Ska försöka att inte dröja så länge till nästa gång... blir ni alltför otåliga så får ni väl tjata på mig!!

*poff*

Kattvakt

Till att börja med: sorry för mitt breakdown i förra inlägget... PMS kallas det...

Som rubriken lyder så är jag och Peter kattvakt just nu. :) Det var lite oroligt i början då Peter egentligen är allergisk men han har inte känt av kissen alls så det går hur bra som helst. Riktig liten sötnos är hon också! ^^ Man blir inte aaaalls sugen på att ha katt igen, jag lovar! Samtidigt som jag faktiskt har vant mig vid att inte ha katthår överallt, inte behöva tömma kattlåda osv. Peter verkar dock vilja skaffa katt sen, men vi får se hur det blir. Det vore ju inte helt fel med en liten kattbebis att gosa med, i brist på annat. ;)Idag var första dagen på "nya" jobbet. Vi har ju bytt från Swebus till Arriva nu så det var lite kaotiskt. Till att börja med fick jag en helt ny buss som jag aldrig ens har sett. Det tog ett tag innan jag lyckades ta mig ut från garaget. ^^ Sen var den dessutom svinkallt med tanke på att vädret tydligen bestämde sig för att idag skulle bli årets kallaste dag eller nåt. Det var -13 grader när jag åkte hemifrån imorse och bussen var väl typ -10 grader när jag tog ut den. Jag bokstavligt talat kände inte mina fötter när jag klev ur bussen när jag blev avlöst efter 2½ timme. :O I övrigt gick det bra, det var väldigt rörigt, ingen visste nånting och alla frös men jag tycker ändå att det var rätt spännande. Förhoppningsvis kommer administrationen igång snart och då blir det lite bättre, dock får man nog ge dem en vecka eller två att organisera sig.

Själv ska jag vara handledare åt en elev måndag-onsdag så jag ska bara sitta bredvid i tre dagar. Rätt soft då jag dessutom "gnetar" imorgon (jobbar på min lediga dag) så jag får extra betalt för att göra ingenting i stort sett. ;) Måste säga att det känns lite konstigt att vara handledare... det är trots allt bara ca. 8½ månad sen jag själv var elev och nu ska jag lära ut till någon annan.Tänk, på onsdag blir jag 22 år! *yay* Inte för att jag vet vad det är för speciellt med det egentligen, men ja, det är väl alltid trevligt att fylla år (upp till en viss ålder, sen blir man 25 varje år sägs det ;) ). Blir att fira med lite släkt och så nästa söndag, i övrigt blir det inte så mycket mer firande tror jag.

Nej, nu blir det Tack & God Natt!