Nyckel

Fy fan va underbart!!! Älsklingen hämtar nyckeln idag och imorgon går flyttlasset!! *yay*

Nu ska jag skynda mig att försöka packa det sista innan det är dags att jobba sista passet innan jag har 9 härliga semesterdagar!!

*wiie*

Nedräkning 2

Ja, nu är det verkligen inte långt kvar tills flytten blir av. Det är max en vecka kvar, har vi tur är det inte ens så lång tid. *yay* Det börjar kännas lite stressigt nu med allt det sista som ska göras. Det är svårt att packa ner saker man använder dagligen (typ) samtidigt som man vill göra så mycket som möjligt nu så man slipper "sista-sekunden-packningen", för den är ingen höjdare. Jag har ju fördelen att jag bor hemma så jag kan ta saker i omgångar i värsta fall, men man vill ju få allt klart så fort som möjligt för att slippa flänga fram och tillbaka hela tiden.

Tänk, om en vecka sitter jag i vår nya lägenhet, då har jag gått och blivit SAMBO. *ojj* Det känns faktiskt ganska stort, speciellt med tanke på att vi bara har varit tillsammans snart 5 månader. Dock känns det sååå rätt och det känns sååå underbart så jag är inte ett dugg orolig för det här. Det kommer bli superbra!! Blir lite tufft i början med dubbla hyror och massa nödvändiga köp som vi egentligen inte har råd med för tillfället men det får lösa sig. "Vi får leva lite spartanskt" som älsklingen säger. Jag lovar dock att när vi väl fått lite ordning där hemma så ska vi ha någon typ av inflyttningsfest, när det blir, ja det får ni hålla er uppdaterade om. Se bara till att ni ALLA kan komma, blir roligare så. ;)

Det börjar bli dags för mig att äta lunch och så (ja, jag vet att det är tidigt men när man jobbar mina tider får man tyvärr finna sig i att äta lunch vid 10-10.30, ibland blir det så tidigt som vid 9, men då har man oftast jobbat sen 4.30-5.00 också. :P ).

Slutar "tidigt" idag (15.50) så har lite planer på att pysa iväg till IKEA och Jysk en sväng innan det blir färd hem till älsklingen (är ledig imorgon).

5-7 dagar kvar till flytt!! *tjoho*

Tom

Jag känner mig tom på ord. Samtidigt har jag så mycket jag vill uttrycka.Tyst skrik. - En bild säger mer än 1000 ord.

Ögon som möts.

Ögon som möts. Händer i händer. Armar runt kroppar. Läppar mot läppar. Fingrar genom hår. Glittrande ögon. Leende läppar.Kniv i hjärtat.


En blick. Tre ord.

En blick.
Ett hej.
Ett leende.
En kram.
En kyss.
En natt.
Ett par.
En lycka.
Tre ord.


Förändringar?

Hur kan man ändra nånting hos sig själv som man har levt med hela livet? Hur ska man kunna komma ur dåliga mönster och onda cirklar som man har försökt förändra större delen av sitt liv? Hur gör man för att verkligen ta tag i sig själv? Jag har många sidor som jag verkligen inte trivs med eller tycker om men jag lyckas inte förändra dem, även om jag försöker. Jag tycker att jag blir bättre, för att sen göra exakt samma sak som jag alltid har gjort när jag hamnar i situationen igen. Jag vill inte vara såhär. Jag vill lyckas med mina förändringar. Jag vill orka leva med mig själv. Jag vill inte hata mig själv och mitt sätt att vara. Jag vill älska mig själv.

Det sägs att man inte kan älska någon annan förrän man älskar sig själv. Stämmer det verkligen? För i så fall vill jag lämna in en överklagan. Jag ÄLSKAR Peter, trots att jag inte älskar mig själv.


Nedräkning

Nedräkningen har börjat... det är 2 veckor kvar tills lägenheten är vår!!! Börjar kännas som att det här är på riktigt nu. *wiie* Det känns underbart. Allt annat skit vill jag bara förtränga för jag vill njuta av det här till 100%. Om ca. två veckor bor jag tillsammans med min älskade på heltid!

Flytten sker: lördag 1 november eller måndag 3 november. Tyvärr vet vi inte än då det beror på när den tidigare hyresgästen har lämnat in nycklarna. Har vi tur gör han det innan helgen och då får vi självklart tillgång till lägenheten innan helgen. Men han har på sig till kl. 12 på måndagen så om vi har otur lämnar han dem inte förrän då och då kan vi inte få dem förrän kl. 13 på måndagen. Men senast måndag em/kväll 3 november går alltså flyttlasset.

Den här helgen blir det total nedpackning av älsklingens lägenhet eftersom jag jobbar nästa helg så då kommer vi inte kunna göra nåt och helgen efter det ska allt vara klart eftersom det blir flytt då.

*lycklig trots allt elände*

Uppdatering om läget med lägenheten

Ja, då har vi fått lite mer klarhet i hur det verkligen ligger till. Vet inte om det var så positivt besked dock...

Det var en kille från Total Sanering där idag och gjorde en fuktmätning. Enligt honom är det bara att riva alla väggarna och antagligen golven också. Dessutom måste betongväggarna och det torka vilket kan ta upp till två månader om vi har otur. Så ja, försäljning av lägenheten kan vi bara glömma just nu. Känns ju lite sådär lagom surt men vad ska man göra? Kan ju inte sälja en lägenhet med fuktskador. Det positiva är att den blir delvis renoverad vilket innebär att man höjer värdet på den. Men som sagt, vi kan inte sälja just nu och det innebär dubbla hyror. Tur för oss att båda har fast tjänst och tjänar hyfsat, annars skulle det här gå käpprätt åt skogen.

Försäkringstanten har varit där också och tittat på skadorna. Vi får ersättning för möblerna och akvariet och fiskarna osv. så vi får ca. 9000:- efter att självrisken är avdragen *välbehövda pengar i dagsläget*. Eller ja, det är ju Peters egentligen men han envisas med att säga att det är våra så jag får väl gå med på det. :P Nu är det "bara" resten kvar som måste göras.

Visst låter det roligt det här?? Tänk va lite vatten kan göra... :P

I vilket fall som helst, vi flyttar fortfarande i början av november och det är det viktigaste just nu... jag vill bara få flytta till vårt eget ställe. :) Tänk, jag ska flytta hemifrån, på riktigt, och flytta in i en "ny" lägenhet, med min älskling! *wiie*

"bara vanligt vatten..."

Den mysiga lördagskvällen med film, pizza, cider/öl, chips, morötter, dip och ja mys, blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... Vi kom hem efter att ha varit och handlat på Hemköp och pizzerian varpå älsklingen utbrast: "Det luktar som om något har brunnit". Jag var så inriktad på mat så jag var inte riktigt med på vad han menade men han började kika runt på sina "burkar" och jag ville ju hjälpa till så jag gick in i datarummet och där möttes jag av en bassäng med vatten. Problemet var bara att "bassängen" var inget mindre än datarums- och sovrumsgolvet. Hans akvarium hade spruckit så ca. 150-175 liter av det 420 liter stora akvariet han har hade runnit ut på golvet. Och då också runnit ner i grendosan som det hade blivit kortslutning i så den rykte det massor ur.

Panik uppstod och jag ringde pappa för att få veta vart man ska vända sig samtidigt som jag sprang ner till grannen och knackade på dörren (några av Peters vänner). Jonas kom uppspringande och hjälpte till att ösa vatten medan jag var kvar nere hos honom och vaktade ungarna (Simon 7 år och Robin 3 år) eftersom Lilia jobbade. Jag ringde brandkåren (som pappa sa åt mig) men enligt dem var det en för liten läcka så vi fick klara oss själva. Mamma och pappa är ju världens bästa föräldrar så de messade och sa att de var på väg *änglar*. Jonas sprang mellan akvariet och badkaret medan Peter öste vatten ur akvariet innan allt hamnade på golvet och jag stod med typ 5-6 handdukar i sovrummet och försökte suga upp så mycket vatten som möjligt.

Helt otroligt nog klarade sig vardagsrummets parkettgolv helt utan skador *tackar någon övre makt*. Men vilket totalkaos det blev! Fy fan!!! Fem personer var vi som sprang runt och flyttade grejer och tömde vatten och fiskar och sand. Jag ringde till Jouren och Peter ringde till försäkringsbolaget. Till slut kom en snubbe från Stockholms Totalsanering hit med våtdammsugare och avfuktare men vi hade varit så snabba och duktiga att få bort vattnet så vi behövde "bara" avfuktaren.

Det som är värst är att vi var tvungna att avboka visningen på lägenheten då den där fläkten måste stå minst en vecka, har vi otur behöver den stå upp till fyra veckor. Vi kommer alltså inte kunna sälja lägenheten förrän allt det här är klart och det kan dröja länge... :( Har vi riktigt riktigt otur är det fuktskador i vägg osv och då måste ju allt sånt fixas. Tur i oturen att försäkringar finns och att han har försäkring för såna här saker så förhoppningsvis behöver han bara betala självrisken och sen betalar försäkringsbolaget resten. Men ändå... det suger.

Läget just nu:
Det står en brummande avfuktarfläkt i datarummet som ska torka upp där och i sovrummet.
Fiskarna simmar runt i badkaret och undrar vad sjutton det var som hände.
Madrassen ligger på köksgolvet då sovrummet som sagt är i behov av avfuktning plus att sängstommen måste torka. Så vi sover alltså på köksgolvet, lyssnandes till en surrande fläkt.

Men vi hade ändå tur på flera sätt:
Lägenheten är hyfsat nystädad så det låg inte skräp och skit överallt.
Vi var bara borta i 45-60 min. Vi hade lika gärna kunnat vara hemma hos mig på Ekerö denna helgen och inte kommit hit förrän nån gång i veckan.
Vi kom hem så pass i tid att vi hann tömma mer än hälften av vattnet INNAN det kom ut på golvet.
Jag har underbara föräldrar som sitter och åker från Ekerö till Skarpnäck en lördagkväll för att hjälpa oss att torka golv.
Peter har underbara kompisar/grannar som kom till undsättning när kaos uppstod (och faktiskt lämnade sina barn för att hjälpa oss).
Det var inte parkettgolv i de rummen som det läckte in i. Hade det varit det hade det bara varit att bryta upp och lägga nytt.

Samtidigt som oturen hängde över oss:
Vi ska ju precis ha visning på lägenheten.
Risken finns för stora fuktskador i väggar och golv (om vi har riktigt stor otur).
Vi åkte hemifrån en kort kort stund och just DÅ hände det.
Vi har så mycket att tänka på ändå, vi behöver inte en sak till som ska krångla.

Nej, nu är jag så slut i både kropp och knopp så nu får det nog bli sängen. Första gången jag sover på ett köksgolv... vi får se hur det blir. ;)

God natt.

Sjukdag och tankar

Är hemma från jobbet idag då jag inte mådde särskilt bra igår. Har ont i hela kroppen och snorig som attans. Okej, jag kan säkert jobba egentligen men jag orkar helt enkelt inte sitta och skumpa runt i en buss när kroppen värker.

Istället har jag engagerat mig med att tvätta tre maskiner idag. Borde väl även försöka packa men vet liksom inte vart jag ska börja och då blir det att jag inte kommer igång. Behöver gå igenom de gamla kartongerna jag har från Leksand, behöver gå igenom alla mina kläder osv osv. Allt detta tar ju ett tag så jag har inte riktigt orken och lusten att börja. Men jag tänker samtidigt "shit, det är bara ca. 3 ½ veckor kvar tills vi flyttar" och då blir jag mer engagerad att få det klart.

Nu ligger älsklingens lägenhet ute på marknaden. Sen är det visning och förhoppningsvis får han den såld. Visst, det är verkligen inte ultimata förhållanden för att sälja nu men nya hyresvärden krävde det och eftersom vi vill börja om på nytt så var det bästa alternativet trots allt. Vi får väl se till att försöka köpa nånting annat längre fram i tiden.

Igår sålde jag mitt skrivbord. Det är lite tomt i mitt rum nu och jag sitter för tillfället i min skrivbordsstol med fötterna i sängen och datorn i knät. Men jag måste ju göra mig av med möblerna vi inte ska ha så det är lika bra att börja. :) Ska sälja lite av hans möbler också men vi kan inte riktigt sälja allt eftersom det måste ju finnas lite möbler kvar när det är visning också. Sen har vi börjat titta på saker som vi ska köpa tillsammans till den nya lägenheten, bl.a. en ny soffa, köksstolar osv. Det kommer bli sååå jäkla bra alltså!!

Var så roligt för han som var här och köpte bordet igår var hörselskadad och hans fru (?) som var med var döv. Mamma kläckte ur sig att jag kunde lite och när han hörde det blev han överlycklig. Så en vanlig "hej, här är bordet vill du ha hjälp att bära ut det?" blev helt plötsligt på mer teckenspråk. Det var riktigt roligt att prata lite tsp igen men jag märkte hur osäker jag har blivit i såna situationer och det känns så tråkigt. Jag hann ju trots allt lära mig en hel del på de där sju månaderna men jag har glömt så mycket av det under den här tiden som jag inte har använt det. Nån gång ska jag ta tag i det där och gå kurser för att hålla det vid liv.

Nej, tror jag behöver ta tag i det här nu och försöka göra lite nytta. Men jag gör en liten fuling och lägger ut bilder på det vi ska sälja så kan ni ju hojta till om det är nåt ni är intresserade av. ;)


    

1. TV-bänk 300:-  SÅLD!!
2. Garderob 500:-   SÅLD!!
3. TV-bänk 50:-
4. Nattduksbord 150:-
5. CD/DVD-hylla 100:-

Behöver verkligen bli av med det här så som sagt, hör av er om det är nåt ni är intresserade av!!

Påskrivet

Kontraktet är påskrivet och vi flyttar in senast måndag 3 november. *lycka*


...

Jag sitter och ser mig omkring i hans lägenhet. Jag ser soffan där hon spenderade sina dagar. Jag ser köksbordet där de åt middag tillsammans. Jag ser sängen där de gjorde saker jag inte ens vill tänka på. När jag ser allt detta vill jag bara springa ut ur lägenheten och så långt bort härifrån som jag bara kan. Det får mig att må dåligt när jag tänker på att han har bott här tillsammans med henne. Att han tänkte spendera sitt liv här tillsammans med henne.

Sen försöker jag att övertala mig själv. De gjorde slut. Hon är inte i hans liv längre. Hon är inte värd något i hans ögon. JAG är tillsammans med honom nu. Det är MIG han älskar. Det är MIG han ska flytta ihop med. Vi ska lämna den här lägenheten och deras förflutna bakom oss och TILLSAMMANS ska vi börja vårt liv. Det får mig att må bättre. Men inte förrän hon är helt borta och vi har lämnat lägenheten, först då kommer jag kunna släppa taget om det här. Fram tills dess får jag blunda för vad jag ser varje gång jag kliver in i denna lägenhet. Blunda och istället se framför mig vår gemensamma bostad vi har om en månad. Can't wait.