"Stockholm i mitt hjärta"

Jag måste erkänna att jag faktiskt saknar Stockholm en hel del... fast jag trivs ändå riktigt bra här så jag ångrar inte mitt beslut. Men det ska bli såååå skönt att få komma hem till Stockholm i helgen o bara göra ingenting (eller ja, ska göra en hel del men inget som jag MÅSTE göra). :)

Nu är det dags att gå till skolan igen... men jag måste bättra mig på att skriva.. *veta*

Hej så länge! Ring om ni saknar mig!!

Vad händer??

Nånting har hänt men jag vet inte vad. Ska jag våga ta steget? Jag vet inte. Vill ta det lugnt. Vänta o se. Men det pirrar. *läskigt*

Uppdateringen jag lovade!

Ja, nu ska jag då försöka samla mig tillräckligt med lugn o ro för att hinna skriva lite om de senaste veckorna. Jag vet att jag har dröjt länge men jag har verkligen inte haft varken tid eller ork att skriva.

Herre jäklar, vart sjutton ska jag börja?!?! Det finns så otroligt mycket som har hänt så jag vet inte vart jag ska starta. Men okej, vi drar flytten i lite korta drag.

Flyttade ju upp 26 augusti med hjälp av pappa. Lite halvtrist uppresa då vi åkte i en varsin bil så vi kommunicerade via walkie-talkies. På vägen upp stannade vi till mellan Sala o Avesta för att träffa syster en liten sväng. Hon var nämligen på väg ner från Avesta. Vi kom fram till Leksand o skolan runt 16, då började vi kånka in alla grejer i mitt rum (som jag för övrigt tycker väldigt mycket om, lagom stort o med två fönster eftersom det är ett hörnrum). När vi var klara sa pappa o jag hejdå (fick t.o.m. en kram) o sen åkte han iväg (han hade ju långt att åka o så hade han ju redan kört i flera timmar så det skulle inte bli så sent). När pappa hade åkt kom en lite halvtom känsla över mig, jag hade lämnat mitt trygga liv hemma på Ekerö o flyttat ca. 25 mil bort till en liten håla jag knappt kände till o jag skulle bo där i fyra år. Jag gick upp på mitt rum o började packa upp o så. Försökte se till att få upp så mycket som möjligt på en gång för jag vet att om jag inte hade gjort det så kan det bli stående hur länge som helst.


På tisdagen (28 augusti) gick hela skolan en hyffsat lång promenad till en lägergård som heter Molnbyggen. Den ligger kanske ½-1 mil från skolan. Där skulle vi ha lite "lära-känna-varann"-dagar. Vi bodde i en storstuga med typ 6-bäddsrum (våningsängar) blandat hörande o döva. Först var man väldigt nervös för att använda teckenspråket men ju längre tiden gick desto mer vågade man sig på tt prova o det var riktigt roligt; det var ju det här jag hade drömt om!!! :) Vi gick tillbaka till skolan på torsdagen o under dessa dagar hade man hittat lite folk som verkade trevliga o kontakter började knytas.

Väl tillbaka på skolan var det mest lugnt. Vi skulle lära känna varandra i klassen o komma in i "folkhögskolelivet på Västanvik" (inte så lätt som man kan tro). Helgen spenderade jag i Hedemora då vi hade handbollscup där. Gick åt skogen men det var himla kul att träffa laget igen (spelade med Westermalm). Lite trist dock att jag missade första helgen på skolan men jag tror egentligen inte att jag missade sååå mycket (inte så att jag ångrar mig iaf :P).

Andra veckan skruvade vi upp tempot liiiite. Vi åkte bl.a. till Nusnäs för att titta på dalahästtillverkning o så åkte vi till Mora där vi gick på Vasaloppsmuseet. Fy fasen va konstigt det kändes att vara i Mora igen, denna gång utan Robin. Måste erkänna att jag faktiskt saknde honom en del under tiden som vi var där. På torsdagen skulle vi ha spelat brännboll mot några andra skolor men de trodde det skulle bli dåligt väder (enligt väderprognosen) så när det väl visade sig bli sol var det tydligen för sent så vi åkte tillbaka till vår skola istället o spelade själva. Det är VÄLDIGT intressant att spela brännboll tillsammans med döva, eller ja, sporta överhuvudtaget. Man måste hela tiden tänka sig för eftersom det inte går att ropa efter dem osv. Men jäkligt roligt var det iaf. :)

I helgen blev det fullt ös. På fredagen hade vi filmkväll, "Beck o shungamålningen", nere i "Grottan" (en lokal under matsalen där vi har projektorduk/storbildstv o bar o ett (vääääldigt dåligt) biljardbord etc. Efter filmen gick vi ett gäng upp till Kruth (huset där jag bor). Vi satt o spelade kort o spelade Twister o bara umgicks till typ halv 3 på natten. På lördagen var det öppet hus på skolan så det var till att masa sig upp kl. 8. *alldeles för tidigt enligt min åsikt* Det kom lite folk från varstans o tittade o vi invigde "Gröna rummet" (vår jättefina trädgård). Efter öppet hus blev det till att slappa lite o runt 20 gick vi ner till "Grottan" för att titta på EM-kvalsmatchen mellan Sverige och Danmark. Redan där började folk dricka o så o efter matchen blev det Kruth igen. Vi satt o snackade o körde Twister o spelade kort även i lördags o massa folk var det. Dock var jag så jäkla trött så vid 2 tackade jag för mig, dels höll mina ögon på att gå i kors o dels hade humorn sjunkit så lågt att den inte ens nådde upp till mina fotknölar. Men satan va roligt vi hade. *tyckte vi skulle få nån dag extra ledigt för att kunna vila upp oss*

Denna vecka har vi kört igång på riktigt med lektioner o grejer o jag säger bara det: satan i gatan va trött man blir i huvudet av att sitta i skolbänken igen, o dessutom försöka lära sig saker på ett "främmande" språk. Det tär rejält på en o man måste anstränga sig för att klara av att hålla koncentrationen uppe hela dagarna. Men det är riktigt roligt så det är bara att kämpa på.

Nu börjar klockan bli läggdags så jag ska ta o krypa ner i sängen (skoldag imorgon), men nu har jag iaf skrivit lite om hur första tiden har varit, iaf skolmässigt. Jag ska försöka sätta mig ner SNART (lovar dock inget) o skriva lite mer ingående om saker som har hänt. En kommentar kan jag dock ge er: jag har ALDRIG NÅGONSIN skrattat så mycket som jag har gjort mina 2½ veckor här på Västanvik!! :D

Godnatt!


Mormor...

...jag saknar dig!! *tårar*

image5

Uppdatering

Jag lever o mår bra o ska snart skriva en ordentlig uppdatering om veckan som gått!!