Klockan sent i en äckligt varm lägenhet

Usch va denna värme tar kål på mig! Sitter här i bara bh, klockan är nästan fyra på natten och det fullkomligt rinner om mig för att det är så varmt. Vem fasen vill gå och lägga sig när det bara klibbar om en så fort man ens funderar på att vända på sig? Inte jag i alla fall...

Det har inte hänt jättemycket senaste tiden men total stiltje har det ju inte varit. Förra helgen hjälpte vi mamma att flytta. Hon har fått en lägenhet i Hässelby så i lördags gick flyttlasset från Ekerö. Eftersom jag varken kan eller får bära så var jag mest med som social stoppkloss (var i vägen vart jag än var) medan de andra sprang upp och ner för trapporna med kartonger och möbler. Mycket grejer har hon min mamma. ^^ Nu, en vecka senare har hon dock lyckats packa upp nästan allt så det är riktigt fint där nu. :)

Var hos sjukgymnasten i onsdags och fick konstaterat att jag har bäckenbesvär, antagligen någon form av foglossning eller så... *yay... NOT* Fick låna hem ett s.k. sacrobälte för att se om det kunde hjälpa vilket jag nog tycker att det gjorde så blev till att köpa ett sånt när jag var på återbesök i fredags.

I onsdags var jag också ute på Ekerö för att dels få lite papper påskrivna från jobbet till försäkringskassan och sen för att träffa Frida. Var ju massa massa länge sen jag träffade den tösen så det var väääldigt trevligt. :) Tyvärr var det lika äckligt varmt då som nu så trots sacrobälte och väldigt lugnt tempo så blev vår vanliga promenadrunda mer än jag mäktade med och vi var tvungna att stanna en stund och bara sitta och sen när vi kom tillbaka hem till Frida blev det också till att sitta en stund innan jag orkade åka hemåt. Beckie (mammas kompis rottweiler) var också med på promenaden då mamma skulle åka upp till morfar på sjukhuset och då inte kunde ha henne med.

I fredags tog jag och Peter Tallink Silja Galaxy till Åbo på en 23-timmarskryssning. Blev typ den lilla semester vi har tillsammans den här sommaren så det var skönt att få komma iväg bara vi. Hade lyckats boka en bra hytt med dubbelsäng också så vi slapp sova i varsin säng. *ler* Var jättefint väder hela turen och väldigt avslappnande. Var alldeles lagom att vara borta i 24 timmar.. är väldigt hemmakär just nu, bortsett från den äckliga värmen i vår lägenhet. Igår efter att vi hade kommit hem från kryssningen åkte vi hem till mamma och hälsade på hennes faster och kusin från Blekinge som var uppe på besök. Har inte träffat dem på ca. 10 år så det var väldigt trevligt. :)

Och idag var vi på en "snabbkurs" som handlade lite om förlossning och en metod i hur man kan lära sig att hitta en lugn och avslappnad andning genom förlossningen osv. En del var intressant, annat var mest flum men den var gratis så ja, kändes helt okej. Ska dit imorgon för att göra en utvärdering (därför kursen var gratis, det här var liksom "genrepet" innan de kör igång med kursen, som då kommer att kosta pengar).

Imorgon kommer Madde hit vid typ 10... vet inte riktigt hur jag ska komma upp tills dess med tanke på att jag inte ens kommer att få 6 timmars sömn men ja, det är väl bara att bita ihop. Klockan 12 kommer en och ska köpa två hyllor av oss också och sen på eftermiddagen/kvällen ska jag åka in till stan och hämta en spjälsäng som vi har hittat på blocket. Det känns egentligen som om det är alldeles för tidigt men samtidigt vill jag ha den så då är det väl lika bra att slå till. Förr eller senare måste vi ju köpa en säng så varför inte redan nu? :)

Kort då... Som nämnt ovan ligger min morfar på sjukhus och har gjort i ca. 3 veckor. Han har ju varit sjuk i måååånga år och har gått på dialys senaste.... ja, i flera år. Risig har han varit länge men det har alltid knatat på. Men sen mormor dog verkar det som att han har gett upp sakta men säkert... nu är det inge vidare med honom. Han har tydligen både cancer i käken och i lungorna plus massa andra skruppler. Känns lite jobbigt att jag riskerar att förlora min morfar snart, med tanke på att det bara är lite drygt två år sen jag förlorade mormor... Måste ta mig i kragen och åka upp till sjukhuset någon dag... man vet aldrig när det är för sent och jag vill inte behöva ångra det bara för att "jag inte orkade" eller nåt!

Nej, nu måste jag nog försöka övertala mig själv att sova lite... jag behöver all sömn jag kan få med tanke på det lilla livet i magen. För övrigt är det full fart på pyret och buffarna har börjat synas utanpå magen ibland. Det är verkligen hur mysigt som helst att känna hur h*n lever om därinne. Längtar tills vi får träffa varandra utanför magen också, det är ju "bara" ca. 16 veckor kvar. *nedräkning*

Så. Godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback